Λοιπά

Ο Β.Δ. Τομέας περιλαμβάνει τις περιοχές : Γαλατσίου - Λαμπρινής, Ν. Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης, Αχαρνών - Καματερού.
Στο facebook : www.facebook.com/epam.voriodytikos.tomeas

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Στης κατοχής και του ... Success Story τα χρόνια

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ :

  • το συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 30% μέσα στην πενταετία 2007-2012 με μέσες απώλειες 4.400 ευρώ ανά άτομο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια στον ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης.

  • μεταξύ 2008 και 2013 η ανεργία διογκώθηκε, με ρυθμό 3.800 ατόμων την εβδομάδα. Σύμφωνα δε με την έκθεση το 60% του 1,4 εκατ. ατόμων που αναζητούν εργασία είναι μακροχρόνια άνεργοι.

  • από το 2007-8 οι συνολικές δαπάνες για την κοινωνική προστασία και την υγεία μειώθηκαν κατά περίπου 18% σε πραγματικές τιμές σε σύγκριση με μια αύξηση κατά 14% του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ σε πραγματικές τιμές επίσης.

  • μετά από πέντε και πλέον χρόνια σοβαρής οικονομικής κρίσης η Ελλάδα είναι μαζί με την Ιταλία οι μόνες χώρες που δεν έχουν ένα «πανεθνικό επίδομα ελαχίστου εισοδήματος», υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ.

  • πριν από την κρίση ο δείκτης γεννήσεων ήταν 1,51, ήδη χαμηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1,63) και των χωρών του ΟΟΣΑ (1,75 ). Πέρυσι ο δείκτης έπεσε στο 1,42.
Πηγή των ανωτέρω

Τα ανωτέρω είναι διαπιστώσεις, στατιστική ανάλυση και αποτύπωση ή η ψυχρή αλήθεια πως η χώρα σβήνει ; 
Το αφήνω σε εσένα Πατριώτη να το σκεφτείς, να το κρίνεις και αντιστοίχως, να πράξεις.