Λοιπά

Ο Β.Δ. Τομέας περιλαμβάνει τις περιοχές : Γαλατσίου - Λαμπρινής, Ν. Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης, Αχαρνών - Καματερού.
Στο facebook : www.facebook.com/epam.voriodytikos.tomeas

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ...



Η άτυπη «Αθηνά 2» είναι συνέπεια όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα, υποστήριξε στέλεχος της ΑΔΙΠ που προβλέπει νέα περικοπή του αριθμού των τμημάτων κατά περίπου 30%.

Συρρίκνωση των πανεπιστημίων της χώρας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων περιλαμβάνει το άτυπο σενάριο της «Αθηνάς Νο 2», ως συνέπεια όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, επιβεβαίωσε στο «Βήμα της Κυριακής» στέλεχος της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

«Πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕ. Και
αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια. Η πρώτη του μήνα θα βρει πολλούς με τα χέρια ψηλά. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κόψει περίπου 1 δισ. ευρώ από τα ταμεία του έως το 2016. Και είναι βέβαιο ότι δεν θα τα κόψει από τα σχολεία…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η ΑΔΙΠ ζήτησε με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα από όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής τους: αφού ολοκληρώθηκαν οι εξωτερικές αξιολογήσεις τους, να κάνουν τη συνολική αυτοαξιολόγησή τους και να καταγράψουν τμήματα, προσωπικό, φοιτητές».

«Αναγκαστικά τα ίδια τα ιδρύματα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν θα πρέπει να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων», ισχυρίζεται ο επιστήμονας της ΑΔΙΠ που χειρίζεται την άτυπη «Αθηνά Νο 2» και προβλέπει νέα περικοπή του αριθμού των τμημάτων κατά περίπου 30% έως το 2016 και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων στην επαρχία.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΙΠ θα αποτελούν τους «τσάρους» που θα αποφασίζουν για το μέλλον των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Και αυτό διότι σε τρία χρόνια από σήμερα (την τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά) θα εφαρμοσθεί πλήρως το νέο σύστημα πιστοποίησης της λειτουργίας των τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ», σημειώνει το δημοσίευμα.

( πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών )
*** www.skepsouepam.gr ‪#‎skepsouEPAM‬ ***